top of page
JW ESPO | Klimaat-, constructie- en installatietechniek

Puur vakmanschap

Elektrische installatie laten keuren

Elektriciteit is voor veel Nederlanders vanzelfsprekend, totdat de stroom een keer uitvalt. Dan pas besef je in hoeverre elektriciteit verweven is met het dagelijks leven. Wat echter niet vergeten moet worden is dat elektriciteit ook levensgevaarlijk is. Door verkeerd gebruik of slecht onderhoud kunnen behoorlijke ongelukken gebeuren. Laat uw elektra dan ook regelmatig controleren.

Als u uw apparatuur en installaties regelmatig laat keuren gaan deze langer mee, zijn deze veiliger in gebruik en verbruikt u minder energie. U kunt uw woning en elektrische installatie door ons laten controleren volgens NEN1010 normen. Dit is niet alleen mooi meegenomen voor het milieu, het scheelt ook op de maandelijkse energiekosten. Daarbij slijten uw apparaten en lampen veel minder.

 

Voor werkgevers is het zelfs verplicht om hun elektrische installatie te laten keuren volgens NEN 3140 normen. Werkgevers zijn namelijk verantwoordelijk voor het in goede staat houden van hun elektrische installatie en wel zodanig dat de veiligheid en gezondheid van gebruikers en werknemers niet in het geding is. Dit is vastgesteld in de ARBO-wet. Naast de verantwoordelijkheid die u hebt als werkgever voor uw medewerkers bent u ook (persoonlijk) juridisch aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen, met of zonder blijvend letsel. Daarnaast eisen veel verzekeringsmaatschappijen in hun polisvoorwaarden dat de elektrische installatie periodiek gekeurd wordt.

 

De normen die bepalen wat er wordt verstaan onder een veilige elektrische installatie zijn vastgelegd in de norm NEN 3140. De NEN 3140 inspectie is een wettelijke verplichting en dient periodiek te worden uitgevoerd. Een risico analyse is bepalend voor de interval. Elektrische installaties van bedrijfspanden dienen minimaal een maal in de 5 jaar te worden geïnspecteerd.

 

Onze vakmannen zijn opgeleid om deze inspecties uit te voeren. Ze doen dit met metingen, beproevingen en visuele inspecties. Na onze inspectie voldoet u niet alleen aan wet- en regelgeving, maar periodieke inspecties en keuringen dragen ook bij aan een langere levensduur van installaties. Daarnaast worden installaties en gereedschap minder storingsgevoelig. Ook dat is wat waard.

 

Heeft u een elektrische keuring nodig? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

Maak direct een afspraak

Heeft u professioneel advies nodig? Maak dan direct online een afspraak. En wij komen bij u langs, wanneer u dat uitkomt. Ook voor onderhoud aan uw CV-ketel kunt u nu online een afspraak boeken.

Gecertificeerd

Dankzij ons vakwerk zijn wij beloond met een landelijk erkenning als installateur van gas, water en elektriciteit.

Uw gegevens zijn verzonden!

JW ESPO installatietechniek klimaatspecialist constructiebedrijf

Klimaat-, constructie- en installatietechniek

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Google+ Clean Grey
  • YouTube Clean Grey
bottom of page