top of page

Puur vakmanschap

Geschiedenis

JW ESPO heeft een rijke geschiedenis als installateur, constructeur en klimaatspecialist. Begin jaren zeventig werd het bedrijf door Dick Eshuis en Freek Postma opgericht als ESPO, gevestigd in Wierden. In deze beginperiode lag de focus op stalinrichting voor agrariërs. Later werd het bedrijf overgenomen door de huidige directeur Jan Waayer. Onder zijn bewind kreeg ESPO Wierden landelijke faam door onder andere de innovatieve warmtewisselaars, ventilatiesystemen, verwarmingssystemen, voersystemen en meet- en regelaarapparatuur die in eigen werkplaats werden ontwikkeld. 

 

Dankzij intensief en uitgebreid onderzoek, praktijkervaring en eigen fabrikage ontpopte ESPO zich in de loop der jaren als marktleider. ESPO werd een waar begrip in de agrarische markt. Maar ook op andere markten timmerde ESPO hard aan de weg. Steeds vaker werd ESPO ingeschakeld voor installaties van gas, water en elektra in ook de woningbouw en de utiliteit. In 1995 was het bedrijf uit zijn voegen gegroeid en verhuisde ESPO daarom naar een nieuw pand op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. Omstreeks het jaar 2000 vond er een ware cultuuromslag plaats. De constructieafdeling werd namelijk ingericht voor de toelevering van constructiewerk aan de industrie.

 

Inmiddels zijn wij al lang niet meer enkel een installateur voor boerenbedrijven. Daarom is in 2012 besloten om verder te gaan als JW ESPO. 

Gecertificeerd

Ons vakmanschap is beloond met een landelijk erkenning. Wij zijn dus een gecertificeerde installateur van gas, water en elektriciteit.

JW ESPO installatietechniek klimaatspecialist constructiebedrijf

Klimaat-, constructie- en installatietechniek

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Google+ Clean Grey
  • YouTube Clean Grey
bottom of page