top of page

NAUWKEURIG MEST UITRIJDEN MET UW EIGEN GIERTANK


Op een voordelige, nauwkeurige én milieuvriendelijke manier mest verspreiden over het land is vanaf nu bereikbaar voor iedereen. Met het gepatenteerde systeem van Möscha kan uw eigen giertank uitgerust wordt met een zwenkverspreider.

Hoewel mest injecteren ervoor zorgt dat mest op een redelijk geurarme manier op het land gebracht kan worden, kent het helaas ook vele nadelen. Zo doodt het bodemleven, omdat deze door de grote hoeveelheid mest op één plaats worden vergiftigd. Dat leidt weer tot verdichting van de bodem, wat ervoor zorgt dat er minder stikstof opgenomen kan worden. Ook worden weidevogels gedood, omdat de broedplaatsen worden vernietigd door de mestinjecteur. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is uit recent onderzoek juist gebleken dat het injecteren van mest minstens zo veel ammoniak vervliegt als bij het gebruik van een reguliere giertank. Tijd voor een milieuvriendelijk alternatief!

Omdat de Möscha zwenkverspreider op een snelle manier de mest verdeelt, vervliegt er vele malen minder ammoniak dan bij bovengronds uitrijden. Dit wordt ook bevestigd in een Duits onderzoek. Mestinjecteurs worden vaak geroemd om hun precisie. Echter kan met de Möscha zwenkverdeler ook uiterst nauwkeurig mest verdeeld worden. De Dienst Landelijk Gebied (DLG) beoordeelde de precisie zelfs met een 'zeer goed'. Zelf bij zijwind! Omdat de zwenkverspreider van Möscha de mest verspreid zonder de grond open te snijden, worden graszoden niet beschadigd. Zo krijgt onkruid niet de kans om in de geulen te groeien, waardoor u minder gif nodig heeft. Het gebruik van de Möscha zwenkverdeler is dus in alle opzichten een milieuvriendelijk alternatief voor een mestinjecteur.

De zwenkverspreider van Möscha is een zeer klein en licht apparaat, wat helpt bij het besparen van brandstof. Omdat u geen grote machines nodig heeft, kunnen ook kleine percelen op een gemakkelijke manier bemest worden. De werkbreedte is instelbaar tot wel achttien meter. De gepatenteerde aandrijving is geschikt voor vacuüm-, pomp- en centrifugaalpomptanks. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de zwenkverspreider? Belt u ons dan eens voor een vrijblijvende gebruikstest op uw eigen giertank.

Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Classic
  • Wix Google+ page
  • YouTube Classic
RSS Feed
JW ESPO installatietechniek klimaatspecialist constructiebedrijf

Klimaat-, constructie- en installatietechniek

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Google+ Clean Grey
  • YouTube Clean Grey
bottom of page