top of page

Uitnodiging: presentatie vernieuwde biologische luchtfilter

raag nodigen wij u uit voor de presentatie van ons vernieuwde biologische luchtfilter, genaamd BioAir. De informatiedag is bedoeld voor geïnteresseerden, pers en politici. Onder andere aspirant SP-voorzitter Sharon Gesthuizen zal met een delegatie van haar partij afreizen naar Almelo om bij deze presentatie aanwezig te zijn. Ook wethouder Javier Cornelissen van de gemeente Almelo heeft inmiddels aangegeven aanwezig te zullen zijn. Tijdens de presentatie zal Jan Waayer de werking en de mogelijkheden van het biologische luchtfilter nader toelichten onder het genot van een hapje en een drankje.

Na jarenlange ontwikkeling zal het vernieuwde biologische luchtfilter op zaterdag 3 oktober gepresenteerd worden. Het nieuwe filter is onder andere makkelijker op te bouwen en werkt nog efficiënter. Het BioAir luchtfilter is het eerste in zijn soort en is door ons ontwikkeld in samenwerking met een Duitse varkenshouder. Deze heeft het prototype van dit biologische luchtfilter nu al ruim twintig jaar in gebruik. Met groot succes én naar grote tevredenheid van de buren. Het innovatieve biofilter verscheen door de indrukwekkende resultaten al meermaals internationaal in de media, onder andere toen het werd toegepast in de Rotterdamse haven door ‘s werelds grootste olie op- en overslag bedrijf, Koninklijke Vopak. Daar heeft het filter bewezen dat het niet alleen toepasbaar is voor de veehouderij, maar ook voor de industrie.

Het volkomen biologische luchtfilter van JW ESPO is dankzij de lage kosten en de minimale onderhoud hét alternatief voor een chemische luchtwasser. De werking van het biologische luchtfilter van JW ESPO is vrij simpel; de vieze lucht wordt met behulp van ventilatoren door het filter geblazen. In het filter wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en gaat langzaam omhoog. Dan belandt het in houtsnippers, met daarin speciale gepatenteerde enzymen die de geur opvreten. De lucht die er dan uit komt is schoon en stinkt niet meer. Het filter wordt al jarenlang getest door onder andere Wageningen University. De resultaten zijn indrukwekkend: fijnstofreductie van 92%, geurreductie van 90%, ammoniakreductie van 80%, schimmels worden gereduceerd met 99%, bacteriën worden gereduceerd met 99%, Staphylococcus sp. wordt gereduceerd met 99% en ook Staphylococcus auereus wordt gereduceerd met 99%.

Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Classic
  • Wix Google+ page
  • YouTube Classic
RSS Feed
JW ESPO installatietechniek klimaatspecialist constructiebedrijf

Klimaat-, constructie- en installatietechniek

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Google+ Clean Grey
  • YouTube Clean Grey
bottom of page